Muzikale leiding

Het Laurens Kamerkoor staat onder leiding van Gabor van Os en Pieter van Breugel.

Gabor van Os

Gabor van Os werd op 26 februari 1974 geboren in Apeldoorn. Vanaf 1980 kreeg hij pianoles van Florita Cesnik en op vijftienjarige leeftijd ook van de Grieks-Amerikaanse concertpianiste Rita Bouboulidi.

Hij heeft lange tijd gewerkt met het Maasstedelijk Jongenskoor, het Maasstedelijk Meisjeskoor, het Maasstedelijk Kamerkoor en het Maasstedelijk Senior Kamerkoor als pianist en repetitor. Hier begon de samenwerking met Henny de Snoo-van Breugel.

Gabor kreeg van Leo Aussems zijn eerste lessen op het gebied van muziektheorie en directie en volgde directiecursussen bij Leo den Broeder.

Het SHELL mannenkoor heeft onder zijn leiding gestaan evenals de Havenstad operette in Rotterdam. Hiernaast is hij een veelgevraagd pianist voor de begeleiding van koren en solisten.

Sinds 2002 is Gabor verbonden aan het ambitieuze Laurens Kamerkoor.

Muzikale leiding - Gabor

Pieter van Breugel

Countertenor Pieter van Breugel studeerde zang bij Carolyn Watkinson aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam. Hiernaast volgde hij interpretatielessen bij Frans Huijts en Roberta Alexander.

Pieter treedt op als solist in oratoria, koorconcerten en kerkdiensten. Het repertoire varieert van oude muziek tot hedendaags.

Ook is hij actief als koor- en ensemblezanger. Hij zingt onder andere in het trio Ammiccare, het in middeleeuwse muziek gespecialiseerde Ballata Ensemble, het Rotterdam Symphony Chorus en het Laurens Collegium Rotterdam onder leiding van Wiecher Mandemaker. Met dit laatste koor werkte hij samen met dirigenten als Jaap van Zweden en Frans Br├╝ggen.

Pieter is zangpedagoog bij de Koorschool van Stichting Ars Musica en bij het Zwijndrechtse Laurens Kamerkoor waar hij ook sinds 2002 zingt.

Hiernaast werkt hij als logopedist in twee logopediepraktijken in Zwijndrecht en Rotterdam.

Muzikale leiding - Pieter