*ARCHIEF* 12 november 2022:
concert A Royal Engagement!

Jubileumconcert ter ere van 20 jaar Laurens Kamerkoor!
Het concert van zaterdag 12 november 2022 wordt uitgevoerd in de Oude Kerk te Zwijndrecht en draagt als titel ‘A Royal Engagement’.

Komt u ook luisteren?
Er zijn nog kaarten beschikbaar aan de zaal!

Het Laurens Kamerkoor en Accademia Amsterdam nemen de luisteraar mee op een muzikale reis langs diverse koninklijke hoogtijdagen aan het Engelse hof, zoals de verjaardagen van Queen Mary en Queen Anne voor welke gelegenheden respectievelijk Purcell en Händel een Ode schreven.
In de ‘Ode voor Queen Mary’ hoort u het bekende duet ‘Sound the Trumpet’. De ‘Ode voor Queen Anne’ begint met het serene ‘Eternal source of light Divine’, een verstild samenspel tussen een countertenor en een trompet.

Ook van de hand van Händel zijn de feestelijke ‘Coronation Anthems’, geschreven voor de kroning van King George II. Een van de anthems is het wereldberoemde ‘Zadok the Priest’ welke een majestueuze opening van het concert zal zijn.
Henry Purcell schreef voor zijn geliefde koningin, Queen Mary, de ‘Funeral Sentences’. Deze zullen fungeren als een moment van rust en eenvoud in het feestelijke concert met de nodige pomp and circumstance.

Het koor
Het Laurens Kamerkoor is een kamerkoor dat op hoog niveau uitvoeringen geeft in binnen- en buitenland. Het koor staat onder leiding van Gabor van Os en bestaat uit circa 28 zeer ambitieuze en goed geschoolde zangers (6 tot 8 per stemgroep SATB).

Het orkest
Accademia Amsterdam staat bekend om haar prachtige authentieke uitvoeringen op historische instrumenten. Het orkest bestaat uit zo’n 20 professionele musici die gespecialiseerd zijn in de uitvoeringspraktijk van de “oude muziek”. Juist met een orkest als Accademia Amsterdam is het mogelijk om deze werken uit te voeren met een kamerkoor.